Kampanje
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

Nema više zeko rek'o - Šta je to, ustvari?

Nema više zeko rek'o“ je televizijska istraživačko-dokumentarna emisija koja se već nekoliko mjeseci emitira u standardnom terminu svake nedjelje u 19:40 sati u programu Mreže plus. Nakon serijala o izborima, „Nema više zeko rek'o“ se vraća u novom ruhu i donosi nove priče o apsurdima nešeg društva.  

Živimo u izrazito teškim vremenima kada korupcija građanima onemogućava da pronađu zaposlenje, da se liječe, da se obrazuju, da žive dostojanstven život, da ostvare svoje želje i ambicije. Bosanskohercegovačko društvo iz godine u godinu nazaduje zbog mračnih demona korupcije i naizgled nerješivih problema o kojima svi pričamo, ponešto znamo, ali u suštini se ovim problemima ne bavimo mnogo, a ponajmanje ih rješavamo.

„Nema više zeko rek'o“ HRABRO prepoznaje, istražuje i aktuelizira teme, pojave i apsurde našeg društva kroz priče običnih ljudi. Dolazimo i do onih najodgovornijih, tražimo odgovore i akciju u cilju rješavanja problema.

Želimo da građani čuju, vide i znaju. Želimo da građani prekinu šutnju i strah od razotkrivanja korupcije, te da zajedno doprinesemo rješavanju problema.

Građanke i građani,

pišite nam ili nas pozovite. Ispričajte, javno ili tajno, svoju priču koja je svima dragocjena. Ne dajite mito, dajte korupciji ime i prezime. Pridružite se našim naporima da otkrijemo i pobjedimo korupciju, da napravimo društvo dostojanstvenih ljudi.

PREKINITE ŠUTNJU I STRAH OD RAZOTKRIVANJA KORUPCIJE!

IMATE PRIČU? ŽRTVA STE KORUPCIJE?

PODIJELITE VAŠA ISKUSTVA I PRIJAVITE KORUPCIJU!

POZOVITE CCI na 033 715 985 ili PIŠITE na info@ccibh.org

PRIJAVITE KORUPCIJU KRIMOLOVCIMA na broj 080 020 505

ili TRANSPARENCY INTERNATIONAL-u na broj 0800 55555

NEMA VIŠE ZEKO REK'O

 

naslov