Saopštenje za javnost
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

20.05.2021

OBUKA ZA SUDIJE, TUŽIOCE I ISTRAŽIOCE SIPA-E, NA TEMU ZNAČAJA JAVNIH NABAVKI U PROCESU JAVNE REVIZIJE

 U organizaciji Centara civilnih inicijativa i Radne grupa za unaprijeđenje procesa revizije, danas (četvrtak, 20.05) je počeo prvi dan obuke za sudije, tužioce i istražioce SIPA-e. Obuku na temu značaja javnih nabavki u procesu javne revizije vode stručni predavači Agencije za javne nabavke.

U svom obraćanju Tarik Rahić, direktor Agencije za javne nabavke istakao je da su javne nabavke kontinuiran i složen proces, te da upravo zbog toga vrijedi organizovati stalne obuke i edukacije na ovom polju.

Jasmila Pašić, projektna menadžerica CCI kazala je da saradnja tužilaštava, sudova i Agencija predstavlja važan segment u oblasti kontrole trošenja javnog novca. Također, ona je istakla važnost kontinuirane obuke sudija, tužioca i istražioca SIPA-e u oblasti javne revizije u BiH.

Obuka se održava u okviru projekta „Učinkovitija javna revizija za smanjenje korupcije u Bosni i Hercegovini“ koji Centri civilnih inicijativa (CCI) uz finansijsku podršku Švedske. Projektom se želi doprinijeti odgovornijem trošenju budžetskih sredstava i smanjenju korupcije u javnim institucijama u BiH.

Pored ostalih obuci prisustvuju: Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić, zamjenik generalnog revizora BiH Jasmin Pilica.

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina