Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

21.12.2020

PRESS KONFERENCIJA Predstavljanje inovativnog softvera za transparentne liste čekanja pacijenata u Kantonalnoj bolnici Zenica

Centri Civilnih Inicijativa (CCI) vas pozivaju na press konferenciju, koja će se održati u Zenici, 22.12.2020. godine (utorak), s početkom u 12:00 sati u prostorijama Hotela Dubrovnik (Školska 10).


Press konferencija se organizuje povodom predstavljanja inovativnog informacionog sistema za transparetne liste čekanja pacijenata koji je uveden u Kantonalnoj bolnici Zenica. Automatski sistem kreiranja i transparentne liste čekanja obezbjeđuju pacijentima potpuni pristup informacijama, a zdravstvenim radnicima olakšava rad i unaprijeđuje i pojednostavljuje komunikaciju sa pacijentima. Smanjuje se mogućnost za koruptivne radnje prilikom zakazivanja pacijenata i "ubacivanje preko reda". Ovaj pozitivan primjer biće predložen i drugim zdravstvenim ustanovama.

Navedena aktivnost se realizuje u okviru Projekta sprečavanja i borbe protiv korupcije u zdravstvu koga provode Transparency interantional Bosne i Hercegovine (TI BiH) i Centri civilnih inicijativa (CCI), uz finansijku podršku EU.

Medijima će se obratiti:

Dr Kasim Spahić, pomoćnik direktora za medicinske poslove - Kantonalna bolnica Zenica
Asmir Ćilimković, projekt menadžer CCI
Mersad Avdić, projektant informacionog sistema za transparentne liste čekanja


Projekat sprečavanja i borbe protiv korupcije u zdravstvu koji finansira Evropska unija, nastoji doprinijeti smanjenju rizika za pojavu korupcije u sektoru zdravstva u BiH kroz unaprijeđenje transparentnosti, odgovornosti i integriteta 15 javnih zdravstvenih ustanova u BiH koji će poslužiti kao primjeri dobre prakse za dalje uspostavljanje sistemskih preventivnih rješenja i suzbijanje korupcije u sektoru zdravstva. Više informacija o projektu možete pronađi na: https://euresurs.ba/projekat/izlijecimo-zdravstvo/9


naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina