Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

19.07.2017

Ulična akcija „Pošteni javni konkursi – jednaka šansa svakome!“

Centri civilnih inicijativa (CCI) vas pozivaju na uličnu akciju „Pošteni javni konkursi-jednaka šansa svakome!“ koja će se održati u četvrtak 20.07.2017. godine, u terminu od 10 do 15 časova, u Bihaću (Gradski trg).
Predviđeno vrijeme za davanje izjava je u 12 časova.

Ulična akcija se provodi u sklopu kampanje „Sposobnim, a ne podobnim“, u okviru koje se prikupljaju potpisi podrške građana zahtjevu za jasno odvajanje političkih funkcija od profesionalnih pozicija unutar javnog sektora, te pošteno zapošljavanje u državnoj službi, zdravstvu, prosvjeti, javnim preduzećima, itd. Lične sposobnosti, znanje, iskustvo i integritet kandidata moraju biti presudni faktor prilikom imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru. Ne stranačka ili porodična veza.
Na Uličnu akciju pozvani su Husein Rošić, premijer USK; Nikola Findrik, ministar pravosuđa i uprave u Vladi USK; Nijaz Hušić, predsjedavajući Skupštine USK kao i poslanici u Skupštini USK, da svojim ličnim potpisom na peticiju podrže jasno odvajanje političkih funkcija od profesionalnih pozicija unutar javnog sektora, te pošteno zapošljavanje u državnoj službi, zdravstvu, prosvjeti, javnim preduzećima.
Ispred CCI-a, medijima će se obratiti Adis Arapović, Program menadžer.


Za sve informacije molimo kontaktirajte

Anu Lučić, koordinatora CCI-a za odnose s medijima: 063 396 519, ana@ccibh.org

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina