Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

23.02.2017

Predstavljanje godišnjih izvještaja o radu Vijeća ministara i Parlamentarne Skupštine BiH

Centri Civilnih Inicijativa (CCI) vas pozivaju na press konferenciju, koja će se održati u Sarajevu, 23.02.2017. godine (četvrtak), s početkom u 11:00 sati (prostorije Mediacentra).

Na press konferenciji će biti predstavljeni rezultati monitoringa rada Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH, u periodu od 01.01.- 31.12.2016. godine.

Uz najavu sutrašnje press konferencije, na kojoj će predstaviti rezultate rada državne vlasti u 2016. godini, CCI poručuju:

Samo povratak na stvarne probleme građana i koncentrisanje energije na njihovo rješavanje, može dovesti do poboljšanja kvaliteta života u ovoj zemlji i do približavanja Evropskoj uniji i njenim standardima.

A uporedo s tim, treba razviti kulturu dijaloga i međusobnog razumijevanja, koje će omogućiti neophodne promjene u ovoj zemlji (uključujući i Ustavne i promjene Izbornog zakona) u pravcu njene veće funkcionalnosti i stvaranja mehanizama za otklanjanje blokada i rješavanje spornih pitanja, vlastitim snagama. U interesu svih građana ove zemlje. A i u cilju pokazivanja da ovdašnji političari imaju neophodan stepen odgovornosti i sposobnosti da vode ovu zemlju bez stalnog nadzora međunarodne zajednice.                   

 
naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina