Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

11.10.2013

Predstavljanje izvještaja o monitoringu rada javnih službi za zapošljavanje u BiH SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE NAJMANJE RADE ONO ZBOG ČEGA POSTOJE I PRI TOME POTROŠE 180 MILIONA KM GODIŠNJE

Povodom predstavljanja Izvještaja o monitoringu rada javnih službi za zapošljavanje (JSZ) u BiH, Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju Vas na press konferenciju koja će se održati u petak 11.10.2013. godine u 11.00 sati u hotelu Bosnia (Kulovića 9), Sarajevo.

CCI od početka 2013. godine provodi monitoring rada javnih službi za zapošljavanje u BiH (Agencije za rada i zapošljavanje BiH, dva entitetska i zavod Brčko Distrikta, te 10 kantonalnih službi). Analizana je struktura prihoda i potrošnje JSZ, efektivnost rada, ostvareni rezultati, komunikacija sa korisnicima/nezaposlnima, te su identificirane prepreke i prijedlozi za efikasniji rad javnih službi za zapošljavanje.

Izvještaj će predstaviti Adis Arapović, projekt menadžer i Slaven Divčić, projekt koordinator.

Ovaj događaj provodi se u sklopu kampanje Posao narodu©, koja je pokrenuta polovinom 2013. godine s ciljem podizanja efikasnosti rada javnih službi za zapošljavanje. U tu svrhu aktivirana je i posebna internet stranica www.posaonarodu.ba, koja će pomoći nezaposlenima, novinarima, studentima, analitičarima, i drugima u boljem razumjevanju prava i politika zapošljavanja u BiH.

Projekat „Unaprjeđenje efikasnosti javnih službi za zapošljavanje – više prilika za zapošljavanje i više radnih prava u BiH“ finansiran je od Evropske Unije. Sadržaj ovog dokumenta potpuna je odgovornost CCI-a i ni pod kojim okolnostima ne predstavlja stavove Evropke Unije.

Za dodatne informacije kontaktirati Slavena Divčića, Projekt koordinatora

na tel: 065 048 952 ili e- mail slaven@ccibh.org

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina