Saopštenje za javnost
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

11.04.2013

Ispitivanje javnog mnijenja u “Virtuelnom Parlamentu” rezultiralo inicijativom zastupnika u stvarnom (parlamentu)!

Da građani mogu utjecati na rad predstavnika vlasti putem modernih tehnologija i novih načina komuniciranja, imali smo priliku vidjeti na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona. Naime, zastupnik u Skupštini HNK, g-din Adis Bubalo je, potaknut sve češćim pitanjima vezanim za oblast savjetništva i mentorstva u obrazovanju, kojeg su mu upućivali prosvjetni radnici, na portal, odnosnu u virtulnu građevinu smješteno na adresi www.virtuelniparlament.ba postavio anketno pitanje: “Ko je u pravu po pitanju dodataka na platu za mentore i savjetnike u prosvjeti HNK?”.

Rezultati ispitivanja javnog mnijenja, koje je zastupnk Bubalo dobio ovim putem, a  koji su išli u prilog zahtjevima Sindikata prosvjetnih radnika, ponukali su zastupnika Bubala da na današnjoj sjednici Skupštine HNK i službeno pokrene inicijativu kojom od resornog Ministarstva traži da zakonski uredi ovu oblast.

Pozivamo zastupnike u svim parlamentima u BiH, da koriste mogućnosti koje im ova virtuelna građevina, smještena na adresi www.virtuelniparlament.ba nudi, te da ostvaruju direktnu komunikaciju sa građanima, a građane da se direktno uključe u procese donošenja odluka. U virtuelnom parlamentu se nalazi 16 skupštinskih sala i više od 600 kancelarija poslanika i delegata u bh. parlamentima i on je odlična prilika  parlamentarcima u BiH da,  kroz svoje virtuelne urede,  pokažu spremnost i zainteresiranost da direktno komuniciraju s građanima. S druge strane,  građani mogu, ne samo da dobiju precizan uvid u rad svakog od poslanika, nego i da se direktno uključe u donošenje odluka, kao što to pokazuje i današnji primjer.  


 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina