Priča u fokusu
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

CCI UPUTIO PISMO VIJEĆNICIMA I NAČELNIKU OPĆINE KALESIJA

 Nakon što smo objavili saopštenje u kojem upozoravamo na revizorske izvještaje o nizu nepravilnosti u Općini Kalesija, danas smo o tome obavijestili vijećnike i načelnika Općine Kalesija. 

Revizorski izvještaji su jedna od karika kojom bi se, kroz pravovremenu implementaciju revizorskih preporuka, mogla unaprijediti transparentnost i efikasnost trošenje građanskog novca!

Upravo zbog toga, potrebno je ozbiljno pristupiti razmatranju nalaza revizora i poduzeti mjere za prevazilaženja slabosti i neregularnosti identifikovani u revizorskom izvještaju.

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju općinske službe Općine Kalesija i Općinsko vijeće da se sukladno revizorskim izvještajima i Zakonom o reviziji institucija u FBiH očituju o provedenim radnjama i pošalju odgovor Uredu za reviziju institucija FBiH i Ministarstvu finansija u roku do 60 dana od dana prijema revizorskog izvještaja u kojem se navode radnje koje su preduzete od te institucije radi prevazilaženja slabosti, neregularnosti i prekršaja koji su identifikovani u revizorskom izvještaju.

naslov