Priča u fokusu
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

“Bez izgovora - Evropa, sada!”

CCI u okviru kampanje “Bez izgovora - Evropa, sada!” organizuje niz štandova u gradovima širom BiH, na kojima građani svojim potpisom mogu podržati peticiju za ubrzanje integracija BiH u Evropsku uniju.

Zastoj BiH na evropskom putu predugo traje. Zemlje regiona, koje su prije nekoliko godina bile iza nas u procesu pridruživanja EU, uveliko su nas već prestigle. Građani više ne mogu biti taoci političkih prepucavanja, nego se moraju na demokratski način uključiti i iznijeti svoje zahtjeve predstavnicima vlasti koje su izabrali, da bez izgovora, i sada, bezuslovno rade na ubrzanju integracija BiH u Evropsku uniju.

Cilj  peticije je da sami građani iskažu svoju podršku EU putu Bosne i Hercegovine, da izvrše i direktni i indirektni pritisak na predstavnike vlasti koje su sami izabrali i koje će sami birati. Ako želimo da izbjegnemo da naša zemlja padne u veću ekonomsku dubiozu od one u kojoj sada jeste, pravi je trenutak da stanovnici Bosne i Hercegovine jasno iskažu svoju volju i traže odgovorno djelovanje vlasti.

Pozivamo sve pojedince i organizacije, domaće i međunarodne, zatim javne ličnosti, novinare, akademsku zajednicu i sve ostale aktere javnog života da se uključe kao prijatelji kampanje i svojim ugledom u društvu daju doprinos u ostvarivanju njenih ciljeva.

Potpišite peticiju i posjetite naredne štandove

U Širokom Brijegu 22, 23, 24. i 25. aprila, Trg Širokobrijeških žrtava i Trg Ante Starčevića

U Prijedoru 28.,29. i 30. april, Trg Majora Zorana Karlice

U Sarajevu 29. i 30. april, kod Katedrale i terminala na Ilidži

naslov